Det at være frivillig håndboldtræner har udviklet Jeanette personligt: “I dag er jeg mere udadvendt og tror mere på mig selv”

Jeanette Østergaard fra Bjerringbro FH er blandt de nominerede til prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2022. (Foto: DHF)
Profilbillede
dato

Jeanette Østergaard fra Bjerringbro FH er blandt de fem nominerede til prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2022, der uddeles af AutoPartner og Dansk Håndbold Forbund.

I Bjerringbro Idræts- og Kulturcenter er Jeanette Østergaard at finde flere gange om ugen. Hun er førtidspensionist og træner både U7- og U8-drenge samt -piger, og det er livgivende, fortæller hun:

- Kontakten med børnene og deres umiddelbare adfærd - de fortæller, hvad de har på hjerte, og det er fantastisk at kunne være med til at gøre deres dag god eller endnu bedre. Vi går altid fra håndboldhallen med et smil.

Derfor skaber det også glæde, at andre har lagt mærke til hendes frivillige indsats i klubben og har nomineret hende til prisen:

- Det er jo et kæmpe skulderklap. Klubben betyder rigtig meget for mig - det at være frivillig træner har udviklet mig personligt, så jeg i dag er mere udadvendt og tror mere på mig selv. Det er virkelig ikke for sjov, at der i foreningslivet er plads til alle; vi accepterer, at alle er forskellige.

Det er fjerde gang, at AutoPartner og Dansk Håndbold Forbund uddeler prisen som Håndboldens Hverdagshelt. Prisen er et udtryk for taknemmelighed samt en tak til alle dem, der hver dag gør det muligt for børn, unge og voksne at spille håndbold over hele landet. Samtidig hylder prisen én frivillig, der gør en forskel.

Og det gør Jeanette Østergaard. Blandt andet har hun fuldstændig styr på, hvor mange kampe den enkelte spiller har spillet - efter 1, 3, 5 og 8 stævner får spillerne nemlig en medalje. Hun er med i ungdomsudvalget, og så sørger hun for både fastelavn og julehygge i klubben.

- Det giver mig så meget glæde at se, hvordan vi kan bringe børn og unge sammen på tværs af årgange og køn. At der er sådan et foreningstilbud og fællesskab, må vi ikke tage for givet. Vi er et hold, og det bakker jeg op om, fortæller Jeanette Østergaard.

Morten Stig Christensen, der er formand i Dansk Håndbold Forbund og en del af juryen, der udvælger de nominerede til Håndboldens Hverdagshelt 2022, siger om Jeanette Østergaard:

- Som frivillig i foreningslivet er der plads til at udfolde og udfordre sig selv - uden præstationen bliver bedømt. Det er en af håndboldhallens største styrker, og Jeanette er et fantastisk eksempel på, hvordan det medvirker til både at være udviklende, livsbekræftende og dannende.

- Samtidig formår Jeanette at dele ud af sin erfaring samt udvikle sine spillere i trygge rammer med plads til forskellighed.

Prisen som Håndboldens Hverdagshelt 2022 bliver uddelt i foråret 2023.

Kilde: DHF
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.