Historien bag Madsens Hotel - Fra Jyllands bedste madsted til lokalt sundhedscenter

Profilbillede
dato

I dag ligger der et sundhedscenter men spoler man tiden tilbage til 1858, ville ens øje møde en nyetableret gæstgivergård. 

Bor man i Bjerringbro vil det hurtigt gå op for en, at der her er tale om Madsens Hotel som har en lang historie som etablissement i Bjerringbro. 


Foto: Arkiv.dk / Bjerringbro Gæstgiveri

Historien starter helt tilbage i 1833, hvor mølleren Mogens Christensen fik bevilling til at drive beværtning af kong Frederik den 6. 

En møllerstue, hvor folk kunne vente mens kornet blev malet, var hvad der var at arbejde med men i 1858 bygger Christensen købmandsgården hvor kroen tilmed lå. 


Foto: Arkiv.dk 

Indtil videre havde kroen blot gæstgiverbevilling, så alt der måtte serveres for de rejsende var flydende kost. Men i 1912 lykkedes det dog, at skaffe restaurationsbevilling. 

Det skulle vise sig at give pote, for i 1931 da Halvor Madsen overtager kroen, begyndte ryet som Jyllands bedste madsted lige så stille at forme sig på folks læber. 


Foto: Arkiv.dk / Her ses Madsens Hotel som vært ved Gastronomisk Landsstævne i 1979

Perioden siden da har dog været noget omtumlet for de mange der har forsøgt sig med Madsens Hotel. 

En periode præget af besættelse og konkurser, hvor førstnævnte resulterede i et “udsalg” så beholdningen af øl og spiritus ikke skulle ende i hænderne på værnemagten. 


Foto: Arkiv.dk / Storegade i Bjerringbro med Madsens Hotel til højre

De adskillige konkurser endte i foråret 2013, hvor Madsens Hotel for sidste gang måtte dreje nøglen om. I dag huser bygningen bl.a. Et sundhedscenter og adskillige lejligheder. 

Kilde: Arkiv.dk