Husudbuddet er tilbage på 2019-niveau: Se udviklingen i Viborg Kommune

Foto: Boligsiden | David Buchmann.
dato

Boligsidens nye udbudstal for april viser, at antallet af huse til salg i Danmark nu er på sit højeste siden efteråret 2019.

Se udviklingen i udbuddet af huse i Viborg Kommune her.

Boligsidens nye udbudstal viser, at der ved indgangen til april måned var 34.439 villaer og rækkehuse til salg i Danmark. Det er det højeste niveau siden november 2019.

Samtidig er det 4,8 procent flere huse på markedet, end der var til salg for en måned siden, som konkret svarer til, at huskøberne har fået knap 1.600 flere valgmuligheder.

Og sammenlignet med samme tidspunkt sidste år, er der tale om en stigning på 15,1 procent. Det svarer til, at der nu er mere end 4.500 flere huse til salg, end der var for et år siden.

”Foråret begynder at lune på boligmarkedet, hvilket blandt andet viser sig i form af en spirende sælgerlyst. Der plejer også at komme flere boliger til salg i løbet af forårsmånederne, men en stigning på knap fem procent for husene ligger bestemt i den høje ende, når vi sammenligner med de seneste år,” siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.

”Husudbuddet har i overordnet set været voksende siden foråret 2022, efter det svandt betydeligt ind i løbet af coronaårene på grund af det handelsboom, der dengang herskede flere steder i landet. Herefter har det taget lang tid at komme tilbage til 2019-niveau, som er den tid, vi betragter som den seneste normal på boligmarkedet. Det er positivt for huskøberne, at de nu har fået væsentligt mere at vælge imellem.”

Udvikling i udbuddet af huse
Grafen viser den månedlige udvikling i antallet af villaer og rækkehuse til salg i Danmark fra primo januar 2019 til og med primo april 2024.


(Grafik: Henriette Hejlskov | Kilde: Boligsiden | Lavet med Datawrapper)

Her er udbuddet af huse steget mest
Det gælder for langt størstedelen af landets kommuner, at der er kommet flere huse til salg den seneste måned. Således er antallet af villaer og rækkehuse til salg steget i 87 kommuner i perioden.

I én kommuner er husudbuddet uændret fra marts til april, mens det er faldet i de resterende kommuner.

Det er i Albertslund Kommune, at vi finder den største stigning i udbuddet efterfulgt af Brøndby Kommune, hvor antallet af huse til salg er steget med henholdsvis 43,8 procent og 42,1 procent.

Udvikling i udbuddet af huse i kommuner i Danmark
Kortet viser, hvordan antallet af villaer og rækkehuse til salg har ændret sig fra primo marts til primo april 2024 i kommuner i Danmark.

Dyk videre ned i tallene ved at se, hvordan udbuddet har ændret sig i kommunerne.


(Kort: Henriette Hejlskov | Kilde: Boligsiden | Lavet med Datawrapper)

Kilde: Boligsiden
Denne artikel er udarbejdet af 3. part. Indholdet er hverken sponsoreret eller betalt. De holdninger, der måtte fremgå, repræsenterer ikke redaktionen.